Entinen poliisijohtaja Markku Salminen on saanut sakot rattijuopumuksesta. Helsingin käräjäoikeus määräsi Salmisen maanantaina maksamaan 43 päiväsakkoa, mikä tekee hänen tuloillaan runsaat 2300 euroa.
Lisäksi Salminen määrättiin ajokieltoon. Ajokielto alkoi lokakuussa ja päättyy tammikuun loppupuolella.
Salminen kärähti ratista lokakuussa Helsingin Sörnäisten rantatiellä. Hän jäi kiinni normaalin liikennevalvonnan yhteydessä, kun partio kiinnitti huomiota ex-poliisijohtajan ajotapaan ja pysäytti hänet.
Salminen puhallus tarkuusalkometriin antoi tulokseksi 0,26 milligrammaa.
Rattijuopumuksen raja ylittyy, jos alkoholia on vähintään 0,22 milligrammaa litrassa uloshenhitysilmaa. Verestä mitattuna rangaistavuuden raja on 0,5 promillea.
SAKOT LASKETTIIN ELÄKKEESTÄ
Oikeus ei laskenut Salmisen sakkoja viime vuoden verotulojen perusteella, vaan alemmasta summasta. Salminen jäi poliisiylijohtajan paikalta sairaseläkkeelle elokuun alussa, ja oikeus katsoi eläköitymisen olennaisesti muuttaneen hänen tulojaan.
Salminen oli ilmoittanut, että hänen nettokuukausitulonsa ovat nykyisellään 3 500 euroa. Oikeus päätyi käyttämään tätä sakkojen perusteena. Viime vuoden verotuloilla sakot olisivat olleet selvästi suuremmat.
Salminen toivoi käräjäoikeudelta, että hänelle määrättävä ajokielto olisi mahdollisimman lyhyt. Tätä hän perusteli sillä, että hänen pitää käydä kuntoutuksessa, mikä tulee taksia käyttämällä kohtuuttoman kalliiksi.
Ennen eläkkeelle jäämistään Salminen oli otsikoissa lähinnä vieka-auton käyttöä koskevan jupakan vuoksi. Esitutkinnassa selvitetään, käyttikö Salminen poliisijohtajana toimiessaan virka-autoa vastoin sopimuksia kodin ja työpaikan välisiin matkoihin. Tutkinnassa odotellaan parhaillaan loppulausuntoja".
Lopuksi muistutan sen että Markku Salminen kirjoitti nimensä rikosylitarkastaja Lauri Leppäsen laatimaan lausuntoon 4.7.1997.
Leppänen oli esteellinen asiakirjan laadintaan minun vihamiehenäni. Mutta
Leppänen oli ilmeisesti unohtanut laatimansa esteellisyys lausuntonsa.
Minä itse annoin Leppäselle ns. potkut esitutkinnan pitkittämisestä, kun oli huonosti edennyt esitutkinnassa -92 lähtien aina -95.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti