Kirjeelläni 20.12.1983 käännyin Sosiaali- ja Terveysministeriön puoleen, että mitä mieltä ovat asiasta?
Sain vastauksen 13.1.1984 päivätyllä selittelyllä. " Viitaten kirjeeseenne 20.12.1983 sosiaali- ja terveysministeriö ilmoittaa, että lääkintöhallituksen tekemän selvityksen mukaan Keski-Suomen keskussairaalassa ei ole käytössä leikkauksen yhteydessä erillistä instrumenttien käytön seurantalomaketta. Sen sijaan seurantalomaketta käytetään pidettäessä kirjaa leikkauksessa tarvittavista harsotaitoksista. Vallitsevaa käytäntöä on selvitetty laajemmin lääkintöhallituksen Teille 23.11.1983 lähettämässä kirjeessä DN:o 6849/102/83.
Osastopäällikkö Markus Onnela Ylilääkäri Tapani Melkas".
Kysynkin, mitä virkaa on kyseisillä lääkintöhallituksella ja sosiaali- ja terveysministeriöllä, jotka toimivat yhteiskunnan veromarkoilla?
Virastojen virkamiehiltä puuttuu täydellisesti moraali, kun ovat lähteneet suojelemaan erittäin törkeätä petosjuttua muiden alaistensa kanssa.
Kysynkin, missä on heidän vastuunsa kansalaisten potilaiden oikeudesta?
Tämän jälkeen 2.2.1984 kirjeelläni "sohaisin muurahaispesää" uudelleen eli LÄÄKINTÖHALLITUSTA.
Sain vastauksen 17.2.1984 päivätyllä selittelyllä:"Lääkintöhallitus on viitekirjeessä esittämänne asian johdosta 17.6.1982 antamassaan ratkaisussa antanut huomautuksen leikkauksen suorittaneelle lääkärille Allan Armas Särkilahdelle siitä, että hän oli laiminlyönyt huolehtia siitä, että leikkauksessa käytetyt instrumentit olisi laskettu leikkauksen jälkeen".
Lääkintöhallitus on vaiennut täysin Särkilahden lisäselvityksen 2.3.82 lausuntonsa mukana lähettämästä instrumenttien seurantalomakkeesta.
Lääkintöhallituksen päätös nimenomaan perusttuu instrumenttien seurantalomakkeeseen, jonka Särkilahti oli väärentänyt. Kyseisen väärennöksen mukaan instrumentteja ei oltaisi laskettu leikkauksen jälkeen.
Selittelyn olivat antaneet osastopäällikkö Paula Kokkonen lääkintölakimies Synnöve Amberla.
Seuraavaksi sohaisin SDP eduskuntaryhmää kirjeelläni 1.4.1984. Sain yllättävän vastauksen joka oli päivätty 5.4.1984. OTE:" Myöskään ei voitane osoittaa todistemateriaalia virheelliseksi".
K.T. Ahonen lainsäädäntösihteeri".
Lukijat saavat tehdä omat päätelmänsä Ahosen vastauksesta, että keitä hän on suojelemassa, potilasta vai törkeän petosjuttuun syyllisiä?
Suojelut sen kuin laajenevat. OTE:" Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntainliitto Tervo/mt 17.5.1984 toimittanut selityksen eli "sepistyksensä"
Oikeuslääkäri Matti Nuutilalle . "Sen sijaan instrumentteja koskeva seurantalomaketta ei ole sairaalassa ollut käytössä". Johtava lääkäri Tapio Tervo".
Tervo antanut täysin perättömän lausunon Matti Nuutilalle virkamiehenä.
Oikeuslääkäri Matti Nuutila antoi oman selvityksen asiasta 23.5.1984.
Nuutila vetäytyi Tervon antaman selvityksen suojaan ja näin ei tarvinnut ottanut kantaa instrumenttien seurantalomakkeen käytöstä. Vähän ihmettelen sitä ,että ei ryhtynyt ottamaan paremmin selvää siitä, onko Tervon antama lausunto totuuden mukainen ensinkään.
Uudelleen käännyin TEHY Jyväskylän aluetoimiston puoleen 10.6.1984.
Sain vastauksen 11.6.84 päivätyllä "sepistyksellä". "Ilmoitamme kohteliaimmin, että edellisessä kirjeessänne olleet tiedot ovat kuten kirjeestämme 6.1.84 käy ilmi saadut Keski-Suomen keskussairaalasta. Samansisältöisen vastauksen on myös sairaala antanut sekä Teille että poliisille aikanaan. Mikäli haluatte tutustua alan kirjallisuuteen emme voi Teitä täältä auttaa vaan pyydämme kääntymään kirjaston puoleen".
Kunnioittavasti TEHYN KESKI-SUOMEN PIIRIYHDISTYS ry puolesta puheenjohtaja Kirsti Kolehmainen sihteeri Eeva-Sisko Tiainen".
Leikkausosaston käsikirjassa on selvät ohjeet joita on noudatettava. Tätä ennen olin hankkinut kirjan ja näin minulle selvisi sekin, että crile-niminen pihti oli hukassa ja yksikään instrumentteja käsittelevä henkilö ei ryhtynyt selvittämään sitä, missä on kyseinen instrumentti.
Keskussairaalan leikkaushuoneitten instrumenttihoitajat kävivät kovia syyttelyitä instrumentin jäämisestä vatsaani 1979 , kun saivat tietää pihdin olleen vatsassani. Toinen oli toista tästä syytellyt, mutta kirjan luettuani paljastui totuus, että sairaalassa oli tapahtunut laiminlyöntejä tarkastuksissa.
Tervon puoleen käännyin jälleen 8.6.84 ja 10.6.84 kirjeilläni. Ei mainitse sanallakaan instrumenttien seurantalomakkeesta, jonka Särkilahti toimitti lääkintöhallitukselle kirjelmänsä liitteenä 2.3.82. kirjeensä päivännyt 12.6.84.
Selittelyt jatkuvat Särkilahdella. Lausunnon antanut 29.6.1984 lääkintöhallitukselle instrumenttien seurantalomakkeesta. "Olen saanut sen käsityksen lähetteestänne että Teille 2.3.1982 toimittamani selvityksen ja poliisitutkintapöytäkirjoissa esiintyvien tietojen kesken on sellainen ristiriitaisuus, että olen toisessa yhteydessä ilmoittanut (Teille), että leikkauksen jälkeen instrumentteja ei laskettu, mutta toisessa yhteydessä (poliisitutkinnassa) ilmoittanut, että instrumentit laskettiin leikkauksen jälkeen.
Poliisitutkintapöytäkirjoissa mahdollisesti esitetty mielipide, että instrumentit laskettiin leikkauksen jälkeen, on virheellinen. Pysyn Teille aikaisemmin ilmoittamassani kannassa, että instrumentteja ei leikkauksen jälkeen laskettu. Olen erheellisesti lisäselvityksessäni 2.3.1982 käyttänyt leikkauksen aikana käytettyjen tarvikkeiden tarkistuslomakkeesta nimitystä instrumenttien seuratalomake. Mahdollisesti tämä on aiheuttanut myös poliisitutkinnan yhteydessä virheellisen tulkinnan.
Edellä esitetyllä perusteella totean, että en ole antanut lääkintöhallitukselle virheellistä tai harhaanjohtavaa tietoa instrumenttien laskemisesta".
Allan Särkilahti Kirurgisten tautien erikoislääkäri".
Oli tämäkin selittely Särkilahdelta, että tämä vahvistaa epäilykseni siihen ns. salaliittoon, koska eivät kerro totuutta instrumenttien seurantalomakkeesta, että se oli leikkauksessani käytössä 3.5.1979.
TEHYN puoleen käännyin 18.6.1984. Selityksen antanut aluessihteeri Eeva-Sisko Tiainen 15.8.1984. OTE:"Tiedot ovat niistä asiakirjoista, jotka on laadittu oikeudenkäynttiä varten asiasta, josssa Te olitte kantajana".
Kunnioittavasti Tehyn Keski-Suomen piiriyhdistys ry Tehtäväksi saaneena aluessihteeri Eeva-Sisko Tiainen.
Huomio kiinnittyy:"on laadittu oikeudenkäynttiä varten asiassa". Tästä saan selvän kuvan siitä, että ovat toimineet yhdessä lääkäreitten ja sairaanhoitajien kanssa, ettei vain paljastuisi minulle väärennetyt todisteaineistot. Ne ovat instrumenttien seurantalomake ja saamani joku lomake. Kyseinen lomake on tehty tietoisesti alkuperäisen tarvikeluettelon tilalle. Silvola toimitti minulle jäljennöksen 13.1.1983 alkuperäisestä tarvikeluettelosta ja hän oli ensin merkinnyt käsin lomakkeeseen 1 neula.Tämän jälkeen ottanut jäljennöksen lomakkeesta. Lukemassani tarvikeluettelossa ei ollut merkitty yhtään neulaa. Silvolalta saamani jäljennöksen annoin silloiselle asianajajalle Kaipomäelle muitten asiakirjojeni mukana. Epäilen sitä, että Kaipomäki oli asiakirjat luovuttanut Peltovuorelle maanantaina 20.6.1983 klo 13.00 käydyssä neuvottelujen yhteydessä.
Perjantaina 17.6.1983 soitin Peltovuorelle instrumenttien seurantalomakkeesta, kirosi:"saatana, sinun on uskottava, että tätä ne tarkoitti ja onhan tähän merkitty 1 neula."
Mitä todennäköisemmin Silvola oli luovuttanut Peltovuorelle kyseisen jäljennöksen. Kaipomäki luovuttanut antamani samansisältöisen tarvikeluettelo jäljennksen Peltovuorelle. Epäilen Peltovuoren ja lääkäreiden hävittäneen kyseiset jäljennökset ja mitä ilmeisesti ovat jäljennöksen tilalle runnanneet nyt esillä olevan lomakkeen. Lomake on kokonaan tehty juttua varten ja tätä käyttäneet alkuperäisenä tarvikelomakkeena. Siis täydellistä "hölmöilyä".
Kaipomäki on todella luovuttanut Peltovuoren käyttöön antamani asiakirjat.
Tämän todistaa yksi potilasasiakirjani, joka oli poliisitutkintapöytäkirjan väliin Peltovuori pistänyt ja lähettänyt koko nipun minulle. Asiakirjassa oli minun oma ns. puumerkki tehtynä. Kaipomäki palautti asiakirjat ja niistä puuttui kaksi asiakirjaa. Toisen sisältöä oli muutettu ja tarvikeluettelo puuttui täysin.
Tahallista rikosten peittelyä on tehty yhteistyössä keskenään ja tästä johtuu heidän selittelyt, kun lisäksi tähän omalla myötävaikutuksella on vaikuttanut komisario Raimo Peltovuori.
Tuumasin, että ei vielä pidä antaa periksi selittelyille.Instrumenttien seurantalomakkeen luin 7.5.79 joten jatkoin "peräänajoa", että jossain vaiheessa voivat mennä tekemään lisää sekoituksia.
Lääkintöhallituksen kimppuun kävin 6.2. ja 15.2.1985 kirjeilläni. Asiana oli Särkilehden väärentämä instrumenttien seurantalomake.
Sain lääkintöhallitukselta vastauksen 26.2.1985. Vastauskirjeen avasin ystävänä Sulolan kanssa välittömästi, kun kirje tuntui siltä, että se sisälsi useita arkkeja. Lähettäjänä Vs.ylijohtaja Paula Kokkonen Vt.lääkintölakimies Jaana Koski.
Huhtikuun tarkastuksessani 1990 Särkilahden lisäselvityksen 2.3.82 oleva liite käyty vähän lisää siihen kynällä "töhertämään". Instrumenttien seurantalomakkeen nimien alle vedetty viivat. Instrumenttien sanan alle oli lisää kynällä tehty pätkäviivoja. Tämän alle kirjoitettu käsin "virheellinen sana, koska tarkoitetaan tarvikkeita, luetettu lomakkeessa. 19.6.84 T.Tervo.
Tässä ei vielä kaikki. Särkilahden LISÄSELVITYS leimattu LEIMAVEROLLA 27.2.85 - mk- 24.00. Leimanumeroitten päälle oli T.Tervo kirjoittanut nimensä ja päivännyt tämän tehneensä 19.6.84.
Jäljennöksen oikeaksi todistaa: Helsingissä, lääkintöhallituksen kansliassa helmik- kuun 26 päivänä 1985 . Kirjaaja Marita.. sukunimestä en saa selvää.
Varustettu oikein kunnolla lääkintöhallituksen leimalla.
Lääkintöhallitus lausunnossa toteaa:" Viitaten 6. ja 15 päivänä helmikuuta 1985 päivättyihin kirjeisiinne lääkintöhallitus lähettää ohessa Teille jäljennökset Allan Särkilahden 2.3.1982 päivätystä selvityksestä sekä leikkaustarvikkeiden seurantalomakkeesta".
Liite on tehty sitä varten, jolla suojelevat törkeätä petosjuttua. Kyseistä liitettä ei ole liitetty poliisitutkintapöytäkirjaan.
Kirjeelläni 20.2.1985 käännyin yhä Tapio Tervon puoleen asiassa. Tervo lähetti 4.3.1985 jälleen selittelynsä. Toteaa:"Kirjeessänne pyydätte aikaisemminkin pyytämäänne instrumenttien seurantalomaketta. Tallaista en voi toimittaa, koska kyseistä lomaketta Keski-Suomen keskussairaalassa ei ole ollut käytössä. Ainoastaan sidetarvikkeet lasketaan ja merkitään lomakkeelle".
Tapio Tervo johtava lääkäri".
Tervo on antanut jälleen harkitusti minulle täydellisesti perättömän kirjallisen lausunnon instrumenttien seuratalomakkeen käytöstä. Näin ollen virkamiesvastuulla hän on syyllistynyt samalla virkamiesvalansa törkeään rikkomiseen tehtävässään.
Lisäksi yhä sohaisin "muurahaispesää" 28.2.1985, lääkintöhallitusta.
Kyseessä Särkilahden väärentämä instrumenttien seurantalomake.
Vastaus:" Lääkintöhallituksen saaman selvityksen mukaan leikkauksessanne ei siis käytetty instrumenttien seurantalomaketta eikä instrumenttien lukumäärää kirjattu. Tästä syystä lääkintöhallitus ei voi lähettää teille lomakkeesta jäljennöstä.
Viimeaikainen, leikkauksessanne käytettyä lomaketta koskeva kirjeenvaihto on siis aiheutunut väärinkäsityksestä, joka johtui Särkilahden käyttämästä virheellisestä nimityksestä".
Vs.ylijohtaja Paula Kokkonen Vt. lääkintölakimies Jaana Koski".
Kyseistä kirjeenvaihtoa olen tietoisesti pitänyt yllä ja näin saada selville se kuinkka suureksi on paisunut virkamiesten keskuudessa törkeän petoksen suojeleminen.
Lääkintöhallitus on "mahaansa" myöten rypenyt rikosta puolustamaan. Ehkä kuvittelivat, että olisin epävarma asiasta. Kysynkin yhä, ketkä luottavat Suomen terveysviranomaisiin vielä? Itse pyrin siihen, että lääkärien antamiin lausuntoihin ei voi luottaa, jos joku on syyllistynyt lavealle tielle.
Lääkintöhallitukselta sain 20.6.1985 päivätyn kirjelmän:"Lääkintöhallitus on vastannut Teille 26.2.1985 ja 5.3.1985 asiaan, joka koskee leikkauksessa käytettyjen tarvikkeiden tarkistuslomaketta. Lääkintöhallituksen käsityksen mukaan lomaketta koskeva kirjeenvaihto on johtunut väärinkäsityksestä".
Oastopäällikkö Paula Kokkonen Tp. lääkintölakimies Liisa Jauhiainen.
Tiedoksi: Pääjohtaja".
Lääkintöhallitus muutti instrumenttien seurantalomakkeen, siis se on nyt lääkintöhallituksen mukaan ollut tarvikkeiden tarkistuslomake.
Muistutan, lääkintöhallituksen päätös 17.6.1982 perustui nimenomaan instrumenttien seurantalomakkeeseen. Särkilahti oli kyseisen lomakkeen väärentänyt siten, että instrumentteja ei olisi laskettu leikkauksen jälkeen.
Mitä todennäköisemmin lääkintöhallitukselle selvisi 1983, että heidän tekemänsä päätös perustui väärennettyihin asiakirjoihin. Tämän jälkeen lääkintöhallituksella ei ollut enää rohkeutta oikaista tehtyänsä päätöstä, kun saivat tietää lääkäreiden antaneen heille perätöntä tietoa asiasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti