sunnuntai 21. syyskuuta 2014

LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS. KIRJE TAMPEREEN KIHLAK. POLIISIL.

Lääninhallitus siirsi kanteluni 22.6.2005 Tampereen kihlakunnan poliisilaitokselle.
"ASIA  Selvitys- ja lausuntopyyntö

Kirjoituksen johdosta pyydän poliisilaitosta hankkimaan asian ratkaisemiseksi tarvittavan selvityksen rikoskomisario Juha Siljamäeltä sekä antamaan asiasta oman lausuntonsa 15.8.2005 mennessä.

Samalla pyydän toimittamaan kopiot/tulosteet asian vaikuttavista asiakirjoista. Koska asiakirjat tullaan lähettämään kantelijalle vastineelle, tulee poliisilaitoksen merkitä ne siten, että niistä käy ilmi, miltä osin ne ovat kantelijalle julkisia. Salassa pidettävät ja ei-julkiset kohdat on merkittävä selvästi (esim.laitetaan sulkuihin tai yliviivataan) siten, että ne on kuitenkin luettavissa poliisiosastolla asiaa käsiteltäessä.

Alkuperäiset asiakirjat tulee samalla palauttaa.

Osastosihteeri  Heli Saarinen

LIITE Asiakirjat
Tiedoksi Reino Virtanen".


Kirjelmästä käy ilmi, että viranomaisilla on salattavia asiakirjoja, joten osastosihteeri kirjelmässä huomauttaa miten pitää menetelmä. Ilmeisesti salassa pidettäviä kirjelmiä saattaa olla paljon tässä kyseisessä käsittävässä pihti-jutussa.

Salaisista julistetuista asiakirjoista on itselläni kokemusta, kun asianajajani Heikki Salon kanssa tappelimme noin kolmen kuukauden ajan ennenkö se meille lähetettiin. Kyseisessä asiakirjaan oli poliisi kirjoittanut omia "kuvitelmiansa" jopa esiintynyt "lääkärinäkin".

Asiakirjan on koonnut joku poliisiviranomainen niin tälle sitten annetaan arvoa, vaikka asiakirja olisi täyttä kuvitelmaa ja näin ollen täyttä valhetta.

Kansalaiset eivät ole nähdäkseni tarpeeksi nähneet vaivaa kyseisten salassa pidettävistä asiakirjoista julkisesksi vaatimiseksi. Tyytyneet vain siihen, että niitä kyhäävät eri viranomaiset törkeitten rikosten salaamiseksi ja tämä on yksi tapa heiltä, että me rikosten uhrit emme saa oikeutta tässä maassa.

Yleinen sanonta, "kyllä kirveellä olisi töitä". Siis ei ole metsureilla työn puutetta, koska metsät kasvavat vaudilla ja tuottavat uusiutuvaa energiaa maallemme. Mutta häpeä pilkuksi on yhä kasvava virkamiesten tekemiset, joten kyllä tälle alalle olisi paljon raivaamista "isolla kirveellä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti