sunnuntai 7. syyskuuta 2014

SISÄASIAINMINISTERIÖ POLIISIOASTO POLIISITOIMINTAYKSIKKÖ

Lähetin kirjeeni 26.9.2004  HERROILLE  HELSINKIIN.

"Siirsitte tekemäni rikosilmoitukseni, joka oli päivätty 3.11.3003 Länsi-Suomen lääninhallituksen poliisin lääninjohdolle.

Lääninylikomisario Tarmo lamminaho siirsi rikosilmoitukseni Tampereen kihlakunnan poliisilaitoksen tutkittavaksi 22.3.2004.

Tampereen kihlakunnan poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Siljamäki teki päätöksen ilman esitutkintaa, "EI RIKOSTA".

Kysyn, miksi poliisit eivät uskalla ryhtyä tutkimaan selviä vääriä valoja, joita vastapuoleni on monissa oikeuksissa tahallaan tehnyt ?

Vai onko kyseessä suojella KRP:n tekoja törkeässä väärennös- ja virkarikosjutussa ?

KRP:n taholta vaihdettiin tutkijaa kesken esitutkintaa ja tutkija pistettiin kesälomalle kuukautta aiemmin 1983. Ensimmäisen tutkijan suorittamia pöytäkirjoja ei ole KRP tuonut esille ensinkään. Kyseessä oleva tutkija sanoi tuolloin minulle 1.7.1983, "tässä jutussasi on muutakin mätää".

Lainaan tähän asianajajani kirjelmästä, jonka toimitti poliisille 1.4.1999.

"Reino Virtasen tutkintapyyntö NRO 6170/R/10256/99 Reino Virtasen pyynnöstä lausun täydennyskehotuksen johdosta seuraavan. Tutkintapyynnössä on kerrottu seikkaperäisesti tapahtumakulut henkilönimineen. Siitä selviää miltä osin eri todistajien lausumat poikkeavat toisistaan. Virtanen on esittänyt käsityksensä ristiriitaisuuksien syistä ja saattanut todennäköiseksi, että osa lausumista on annettu vastoin parempaa tietoa.

Kun riittävä yksilöinti on tehty ja koska ilmoituksen perusteella on syytä epäillä, että rikos on tehty eikä sitä mahdollisuutta ainakaan voi poissulkea, tulisi asiassa toimittaa esitutkinta.
Vasta tutkinnalla on selvitettävissä mahdolliset rikokset ja tekijät. Juttu on laaja ja osin juridisesti on ongelmallinen mutta on selvitettävissä vain poliisin perusteellisessa tutkinnassa.

Jyväskylässä 1. huhtikuuta 1999
Kunnioittavasti Jussi Keski-Keturi asianajaja, Jyväskylä".


Miksi ylijohto ei määrää nimeltä tutkijoita, joiden on puolueettomasti suoritettava asiassa esitutkinta, vai suojeleeko ylinjohto vääriä valoja ja samalla suojelee KRP:n tekoja, jotka eivät kestä päivänvaloa ensinkään ?

Kunnioittavasti pyydän pikaista vastausta ministeriöltä, että mihin toimenpiteisiin ministeriö lopulta ryhtyy asian saattamiseksi, siten että syylliset joutuvat oikeudelliseen vastuuseen.

Kunnioittavasti
Reino virtanen".


Kukin lukijani tehköön omat päätelmänsä poliisien sisäisestä toiminnasta, että mitä ajavat takaa, kun tekemiäni rikosilmoituksia eivät käy tutkimaan siis suorittamaan esitutkintoja.

Onko esteenä poliiseilla epäillyt "murhatapaukset", etteivät ne missään tilanteessa tulisi ilmi, koska epäilen näihin liittyneen omalta osaltaan myös KRP:n tutkijan?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti