torstai 25. syyskuuta 2014

LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS POLIISIOSASTO JÄMSÄ 21.9.2005

"VASTIN

Ensinkään e tule hyväksymään Tampereen poliisiosaston antamaa lausuntoa tekemistäni rikosilmoituksista. Allekirjoittajina ovat olleet poliisipäällikkö AApo Nuotio ja rikosylikomisario Ilkka Laasanen.
Sama koskee 8.8.2005 rikoskomisario Juha Siljamäen lausuntoa. Tähän lisäten Risto Äijälän apulaispoliisipäälikön.

Rikosilmoituksessani ole  tarkkaan selvittänyt todistajien kertomukset ja nimennyt ne henkilöt, jotka ovat syyllistyneet perättömiin lausuntoihin esitutkinnoissa että oikeudessa todistajina.

Asianajaja Jussi Keski-Keturi laati valituksen Vaasan hovioikeuteen 12.6.1997. Valituksessa tuotu esiin oikeuden epäkohdat, jossa totuus näytetty syyllisen eduksi.

Tästä on näyttö olemassa esimm. ylilääkäri Juhani Väyrysen kertomukset oikeudessa todistajana. Väyrynen lääkärinä oli itse paikalla, kun kirurgi Niilo Hakola poisti vatsaontelostani pahoin syöpyneen suonenpuristimen 12.12.1979. Minkä Väyrynen on kertonut oikeudessa pitää paikkansa. Nimenomaan Väyrynen sanoi minulle marraskuussa 1985 silloisen asianajajan kuullen:
"periksi et saa antaa näin törkeässä jutussa, muuten menee meiltä rehellisiltäkin lääkäreiltä maine".

Hänelle vastasin, en tule antamaan periksi yhtään. Huomautan, että Väyrynen on syvästi vakaumuksellinen lääkäri, joka ei hyväksy väärennöksiä ja valheita.

Esimm. tämä esillä oleva törkeä väärennös- ja virkarikosjuttu, johon on sotkeutunut myös KRP:n tutkijoita, joita ovat nyt poliisit joukolla suojelemassa, näin epäilen asian olevan todellisuudessa.

Oikeus otti oman kantansa jo 1984. Tuolloin Vaasan hovioikeudella oli todisteena väärennetty leikkauskertomus, sekä yksityisetsivän ottama mikroskooppikuva pihdin nimen väärennöksestä. Siis hovioikeus tuolloin jo oli tietoinen siitä, että käsiteltävänä olevaan juttuun liittyi törkeä väärennös- ja virkarikokset väärine valoineen, sekä KRP:n törkeät esitutkimukset.

Siis KRP:n tutkija jätti tahallaan kuulematta päätodistajiani kirurgi Niilo Hakolan ja Juhani Väyrysen, jotka lääkäreinä olivat yhdessä poistamassa pahoin syöpynyttä pihtiä 12.12.1979.

Huomautan, että Väyrynen kuulusteltiin poliisiylitarkastaja Pertti Virolaisen määräyksestä yli kuuden vuoden jälkeen pihdin poistosta. Tämä on vahva näyttö KRP:n työskentelyssä, jos kyseessä ovat hyvä palkkaiset lääkärit. Minkäänlaista suuntaa parempaan ei ole tapahtunut KRP:n tutkintatavoissa.

Ottamaansa linjaa hovioikeus ja lisäksi KKO ei ole muuttanut päätöksissään rikosuhrin hyväksi. Epäilenkin, että raha tekee työtänsä rikollisten hyödyksi tässä pihti-jutussa.

Poliisit toteavat päätöksissään, etten ole tuonut esiin mitään uutta tietoa, jonka pohjalta asiassa olisi syytä nyt epäillä rikosta ja arvioida asiassa aijemmin tehtyjä ratkaisuja uudelleen.

Totean lyhyesti, että poliisit eivät ole vieläkään selvittäneet yhtään asiakirjan väärennöstä, puhumatta väärien valojen tutkimisesta. Vahvasti epäilen poliisien suojelevan KRP:n tutkimuksia, jotka ovat erittäin törkeän puolueellisesti suoritettu rikoksiin syyllisten hyödyksi.

Tähän lainaan asianajajani Jussi Keski-Keturin antaman täydennyksen rikostutkinnan suorittamiseksi.

"Jämsän poliisilaitos rikoskomisario Ismo Yijälä P?L 31  42101 Jämsä

Reino Virtasen tutkintapyyntö NRO 6170/R/10256/99 Reino Virtasen pyynnöstä lausunnon täydennyskehotuksen johdosta seuraavan. Tutkintapyynnössä on kerrottu seikkaperäisesti tapahtumakulut henkilönimineen. Siitä selviää miltä osin eri  todistajien lausumat poikkeavat toisistaan. Virtanen on esittänyt käsityksensä ristiriitauksien syistä ja saattanut todennäköiseksi, että osa lausumista on annettu vastoin parempaa tietoa.

Kun riittävä yksilöinti on tehty ja koska ilmoituksen perusteella on syytä epäillä, että rikos on tehty eikä sitä mahdollisuutta ainakaan voi poissulkea, tuli asiassa toimittaa esitutkinta.
Vasta tutkinnalla on selvitettävissä mahdolliset rikokset ja tekijät. Juttu on laaja ja osin juridisesti ongelmallinen mutta on selvitettävissä vain poliisin perusteellisessa tutkinnassa.

Jyväskylässä 1. huhtikuuta 1999
Kunnioittavasti Jussi Keski-Keturi asianajaja, Jyväskylä".

Valitettavaa on tuoda esiin se, mistä löydän Keski-Keturin tilalle uuden lahjomattoman ja ennen kaikkea rehellisen asianajajan?

Poliiseista saan sellaisen kuvan, että eivät hallitse tehtäväänsä ensinkään tai sitten ovat täysin sopimattomia poliisityöhön. Ainaklin kun verrataan heidän tutkimuksia tähän esillä olevaan pihti-juttuun.  Yli kaksikymmentävuotta kulunut aikaa ja yhä törkeät väärennös- ja virkarikokset tutkimatta. Voisin ymmärtää, jos kyse olisi sellaisesta rikosjutusta, jossa ei ole todisteita väärennöksistä, mutta tässä jutussa on ollut koko ajan liiankin selvät todisteet asiakirjojen väärennöksistä.

Tampereen poliiseilla on ollut esillä asiakirjat, joista olisi pitänyt selvitä se tosiasia, että kyseessä on laaja ja törkeä väärennös- ja virkarikosjuttu. Juttuun saattaa liittyä kirurgin kuolema heinäkuussa 1983. Epäilen kuolemaan liittyvän hämärää työskentelyä, josta yhä kansalaiset vihjailevat. Sairaanhoitajat ovat asiasta kovin vaivautuneita ja eivät uskalla asiasta puhua yhtään mitään.

Kirurgin kuolema ja saattaa olla yhtenä "kaskena pellossa", ettei vain rikokset paljastuisi. Tämän voi estää vain poliisit joukolla, kun eivät lähde tutkimaan juttua. Yksikään poliisi ei voi ennakolta tietää sitä, kuka syyllisistä ensimmäisenä ratkeaa kertomaan totuuden ja silloin viimeistään "käry" käy myös poliiseille.

Kuukausi sitten otin puheeksi sen, että rikosylikomisario Seppo Pietikäinen kuulusteli Hakolan 10.5.1983 ja hänet laitettiin kesälomalle kuukautta aijemmin ja näin vaihdettiin tutkijaa tekemään erittäin kelvotonta tutkimustyötä. Eläkkeellä oleva poliisi antoi ymmärtää minun, että näin tapahtui. Hiljaa alkaa ovet aueta, kun tietävät sen etten anna periksi. Aika tekee tehtävänsä, joten monien tunnoilla taakka alkaa painaa kovasti.

Tämän jälkeen, jos joku poliisi tekee yhä päätöksen: "ETTEI RIKOSTA", niin tällöin hän harkitusti on ryhtynyt suojelemaan oikeudessa annettuja vääriä valoja, sekä suojelemaan niitä poliisiviranomaisia, jotka ovat syyllistyneet törkeisiin virkarikoksiin virkamiehinä nyt kyseessä olevassa pihti-jutussa.

Tämän jälkeen minulle ei jää muuta mahdollisuutta kuin saattaa heidät syytteeseen törkeän väärennös- ja virkarikosten suojelemisesta.

Kunnioittavasti      Reino Virtanen".

Mitään muutosta rikosten selvittämiseksi poliisien taholta ei ole tapahtunut vieläkään. Aikaa on ollut liiankin paljon, joten yhä minua mietityttää neljän henkilön kuoleman tapaukset.

Hakolan kuoleman epäilen yhä murhaksi. Myös Eino Lehtisen kuolemaan saattaa hyvinkin liittyä rikos. Einon kaveri Elvi Lehtonen kiristi rahaa ja kyseisenä syksynä 1983 Lehtonen osti 10.000 markan arvoisen minkkiturkin Jyväskylästä. Lehtonen maksoi turkin kiristämillään rahoilla osamaksulla. Lehtonen oli noin 1- 2 viikkoa ennen katoamistaan Jämsän ravintolan naisten vessassa kertonut minun tutulle kiristämisestä. Tuttuni rouva oli sanonut, että lopettakaa tai voitte päästä hengestänne. Lehtonen oli sanonut, että minkä hän saa sairaalasta ansaitsee, hän antaa kaikki mennä kurkusta alas, kun hän saa sivusta kiristämällä rahaa.

Käsitykseni on se ensin "raivasivat" pois mahdollisen todistajan ja tämän jälkeen tekijän eli Elvi Lehtosen.
Keväällä huhtikuussa oli juttu, jossa kerrottiin, että Lehtinen ja Lehtonen löytyivät Jämsän joesta kansanopiston kohdalta eli noin kilometrin päässä Jämsän Keskustasta. Ruumiit olisivat olleet noin kolmenmetrin päässä toisistaan.
Yhtenä sunnuntai aamuna klo 9.30 tuli luokseni tunnettu Jämsäläinen mies Pauli Lampinen.
Otin esille ison leikekirjani ja eikös mitä tämän huomasi Lampinen, mitä tapahtui? Lampinen menetti täydellisesti mielensä ja polvistui eteeni kädet ristissä hokien: "Reino hänet ne tappaa tai raivaavat mielisairaalaan". Joka tauksessa iso mies menetti täysin malttinsa ja hiki juoksi päässä sekä mies sen kun tärisi, ehkä pelosta.
Vuosia sitten sain tuttaviltani kuulla, että Pauli Lampinen oli löytynyt kotoansa kuolleena. Siis epäilykseni sen kuin jatkuvat, että oliko Lampinen yksi tekijöistä. Sillä koskaan ennen ole nähnyt sitä kuinkka isomies täydellisesti menettää itse kurinsa jos näin tämän ilmaisen.

Lampinen oli mitä todennäköisemmin lääkäreitten asialla. Lampinen soitteli sen kymmenet kerrat minulle ja tarjosi ilmaista laivamatkaa Tukholmaan, joten olisimme päässeet matkaan puolentunnin varoitusajalla. Maksajaa ei kertonut, mutta matka meille olisi ollut ilmainen, kun vain lupautuisin lähtemään.
Tarjoukset loppuivat välittömästi kirurgianylillääkäri Heikki Silvolan kuoleman jälkeen 27.6.1988.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti