tiistai 16. syyskuuta 2014

SAIN VASTAUKSEN EDUSKUNNAN APULAISOIKEUSASIAMIELTÄ 1.3.2005

"Viite: Kijeenne 14.2.2005

VASTAUS
Kerrotte kirjeessänne tapahtumista, jotka alkoivat Teille 3.5.1979 tehdystä leikkauksesta. Arvostelette poliisin ja erityisesti keskusrikospoliisin menettelyä katsoen sen menetelleen törkeän puolueellisesti asiassanne. Teidän mukaanne myös tuomioistuimet ovat suojelleet törkeää rikosta.

Kirjoituksestannekin ilmenee, että olette kannellut asiassanne useita kertoja niin valtioneuvoston oikeuakanslerille kuin eduskunnan oikeusasiamiehelle. Oikeusasiamiehen kansliasta Teille on viimeksi vastattu helmikuussa 1999 (dnro 94/4/99.)

Eduskunnan oikeusasiamiehestä annetun lain mukaan yli viisi vuotta vanhaa asiaa ei tutkita, ellei siihen ole erityistä syytä. Kirjoituksestanne ilmenee, että niistä tapahtumista, joihin kantelu pääosin kohdistuu, on kulunut yli viisi vuotta. Kantelunne tutkimiseen ei näiltä osin ole ilmennyt laissa tarkoitettua erityistä syytä. Kirjoituksessanne ei muutoinkaan ole tuotu esiin sellaisia seikkoja, jotka antaisivat minulle aihetta ryhtyä tutkimaan asiaanne. Totean myös, että oikeusasiamies ei voi  muuttaa tai kumota tuomioistuinten ratkaisuja.

Näistä syistä kantelunne ei anna minulle aihetta toimenpiteisiin.

Apulaisoikeusasiamies Ilkka Rautio

Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Juha  Haapamäki".


Näin herrat Helsingin, kun pitää suojella hyväveli verkostoa.
KRP on suorittanut erittäin törkeän puolueellisen esitutkimuksen 1983. Esitutkintapöytäkirjasta ei löydy sitä, että olisi kuulusteltu silminnäkijöitä esim. pihdin poistanutta kirurgi Niilo Hakola, anestesialääkäri Juhani Väyrynen ja hänen avustajaa Iskeri Ahonen on ja jätetty kuulustelematta.

Tallaista on KRP:n tutkinta ollut 1983 ja tätä suojelua ovat jatkaneet toisetkin tutkijat, että heillä on ollut täysi työ suojella komisario Raimo Peltovuoren puolueellista tutkintaa.

Yhä muistutan siitä, että epäilykseni käsittävät neljän henkilön hämäriä kuoleman tapauksia, joita oli vuonna kolme 1983. Ja epäilen, että nämä ovat ne tekijät ettei virkamiehillä ole ollut suurta rohkeutta selvittää pohjamutia myöten ns. pihti-juttua tähän päivään mennessäkään.
Lisäksi huomauta, että jos kysymyksessä ovat murhat, niin ne eivät vanhene koskaan ja näin ollen koko pihti.juttu nousee uuteen valoon ja näin törkeätkin väärennökset- ja virkarikoksetkin tulisivat lopulta päivänvaloon ja oikeuden käsittelyyn, siis puolueettoman tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti