torstai 6. marraskuuta 2014

APULAISOIKEUSKANSLERIN VASTAUS 17.9.2008

"Reino Virtanen
Jämsä



Te olette oikeuskanslerille 15.3.2008 osoittamassanne kirjoituksessa sekä myöhemmin toimittamissanne lisäkirjoituksissa kertonut lähes kolmekymmettä vuotta sitten kohdallanne tapahtuneesta hoitovirheestä sekä siitä aiheutuneista seuraamuksista ja käymistänne oikeusprosesseista.

Totean kirjoituksenne johdosta seuraavaa.

Perustuslain 108 §:n 1 momentin mukaan oikeuskanslerin tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

Valtioneuvoston oikeuskanslerista annetun lain 4 §:n 1 momentissa säädetään, että oikeuskanslerin on tutkittava asia, jos on aihetta epäillä oikeuskanslerin valvontavaltaa kuuluvan henkilön, viranomaisen tai muun yhteisön menetelleen lainvastaisesti tai jättäneen velvollisuutensa täyttämättä taikka jos oikeuskansleri muusta syystä katsoo siihen olevan aihetta. Oikeuskansleri ei kuitenkaan tutki kantelua, joka koskee yli viisi vuotta vanhaa asiaa, ellei kantelun tutkimiseen ole erityistä syytä.

Olette kirjoittanut samoihin asioihin liittyen myös aikaisemmin oikeuskanslerille. Teille on vastattu muun muassa apulaisoikeuskanslerin kirjeellä 15.3.2001 (dnro 31/1/012).

Kirjoituksenne eivät näin ollen ole antaneet aihetta toimenpiteisiin.


Apulaisoikeuskanslerin sijainen  Risto Hiekkataipale

Vanhempi oikeuskanslerinsihteeri  Kaija Kääriäinen-Malkoc".



En voi kuin lainata jälleen prof. Jyrki Virolaisen lähettämästä kirjeestä katkelman; "että puheet virkamiesmafiasta, jota korkeimmat laillisuudenvartijat vain suojelevat, eivät olekaan mitenkään tuulesta temmattuja".

Tämä Virolaisen toteamus pitää paikkansa tässä ns. pihti-jutussa 100%. Suomesta ei näy tulevan esiin sellaista virkamiestä, joka puhdistaisi koko laittomien virkamiesten tekemiset ja saattaisi heidät vastuuseen tekemisistään. Pihti-jutun vanhentumisesta ei voida puhua, niin kauan kuin on tutkittu hämärät kuoleman tapaukset ensin ja tämän päälle poliisin vanhentamat väärät valat 2007.

Kyseessä on mitä ilmeisemmin poliisin  kohdalla virkarikos ja vanhentumisaika on näin ollen hänen kohdalla 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti