lauantai 1. marraskuuta 2014

VALTAKUNNANSYYTTÄJÄNVIRASTON VASTAUS 14.2.2008

"Reino Virtanen
Jämsä


Valtakunnansyyttäjänvirastoon 12.12.2007 lähettämänne kirjoitus

KANTELU poliisiviranomaisista

Te olette kirjoituksessanne epäillyt KRP:n poliisien syyllistyneen rikosten salaamiseen sekä eri viranomaisille annettuiohin perättömiin lausuntoihin useiden esitutkintojen ja oikeudenkäynttien kohteena olleen asianne tutkinnassa. Lisäksi olette katsonut, että sisäasiainministeriö on toiminnallaan aiheuttanut syyteoikeuden vanhentumisen jonkin epäilemänne rikoksen osalta.

Valtakunnansyyttäjä ei ole toimivaltainen tutkimaan poliisin menettelyä laillisuudenvalvonnan kannalta. Poliisin toiminnan tutkiminen kuuluu lääninhallituksen poliisiosastolle ja sisäasiainministeriön poliisiosastolle sekä laillisuusvalvojille, eduskunnan oikeusasiamiehelle ja valtioneuvoston oikeuskanslerille. Oikeuskanslerin toimivaltaan kuuluu myös sisäasiainministeriön virkatointen lainmukaisuuden valvonta.

Poliisiylitarkastaja Jouni Välkki on Teille osoittamassaan vastauksessa 22.10.2007 ohjeistanut, kuinkka Teidän tulee menetellä, mikäli katsotte jonkun henkilön syyllistyneen asianne käsittelyssä rikokseen.

Asia ei anna aihetta valtakunnansyyttäjän toimenpiteisiin.

Kirjoituksenne liitteet palautetaan ohessa.

Aåulaisvaltakunnansyyttäjä  Jorma Kalske

Tarkastaja  Anneli Nikkola".

Mielenkiinnolla odotan Kalskelta kannanottoa huumepoliisien jutussa, että onko häne näkönsä näinä kuluneina vuosina parantunut tai pahentua ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti