lauantai 8. marraskuuta 2014

KIRJE OIKEUSKANSLERILLE 26.6.2009.

Sain yllättäen kirjeestä jäljennöksen, alkuperäinen toimitettu oikeuskanslerille 26.6.2009.

Jäljennöksen sain 29.6.2009. Kirjoitan tähän kirjeen sisällön.

"OIKEUSKANSLERI.

Arvoisa  Oikeuskansleri.

Aloitan tarinani siitä, että Eduskunta laatii lait. Koska Te olette laadittujen lakien  valvontaviranomainen, käännyn puoleenne uskossa, että 30 vuotta sitten tapahtunut lääkintäviranomaisten virheellisyys voitaisiin ottaa uudelleen tarkistettavaksi.

Aiheen kannanottooni sain kun asianosainen R.Virtanen soitti minulle ja ymmärrettävästi palasi hänen kohdistuneeseen leikkausvirheeseen. Tarina alkoi varsinaisesti siitä kun silloinen työtapaturmaan joutunut  kaivinkoneenyrittäjä R. Virtanen lähti 3.5.-79 Jyväskylään keskussairaalaan palleatyräleikkauksen. Teknisesti leikkaus onnistui, mutta onnettomuudeksi hänen sisuksiinsa unohtuivat leikkauspihdit. Leikkauksen jälkeen hänet kuljetettiin Jämsän aluesairaalaan. Jo ambulanssikuljetuksessa hän alkoi tuntea kipuja sisäelimistössään. Hän alkoi valittaa lääkäreilleen N.Hakolalle tuntemistaan kiputiloista.Koska lääkäri ei tietenkään voinut tietää pihtien unohtumisesta, niin hän arveli kipujen johtuvan vain itse leikkauksesta, kuten onkin normaalia.

Välillä Virtanen kävi silloisen kotikuntansa terveyskeskuksessa valittamassa siellä olevalle lääkärille kivuistaan. Heinäkuussa 1979 hän hakeutui taas Hakolan tutkimuksiin. Seurasi erilaisia tutkimuksia ja vasta joulukuun 1979 alussa suoritettiin röntgentutkimus joka paljasti pihtien olemassaolon.

Siitä seuraten Hakola suoritti pihtien poistoleikkauksen. Silloin todettiin, että pihdit olivat pahasti syöpyneet.

Itselleni asetin kysymyksen:miksi pihtien poiston jälkeen pihdeistä otettu kuva lehdistöön johti  mainittujen lehtien sensuroimisen niin tarkkaan, että kyseiset lehdet poistettiin kaikista paikoista?

Oliko Jyväskylän terveysviranomaiset tilanneet epäkurantti laitteistoa ja olleet vaikuttamassa totaliiseen sensurointtiin? Haluttiinko näinollen peitellä myös taloudellisuuteen johtuvia asioita?

Ollessani tuona tapahtuma-aikana vielä työelämässä, muistan nähneeni mainitun kuvan Keskisuomalaisessa. Kuvassa oli poistetut pihdit ja vieressä vertailupohjana tikkuaski, joka ilmeisesti tarkoitti vertailua esineitten koosta.

Asiasta käytiin lukuisia oikeusasioita, myös Virtasen itsensä nostamia, mutta kaikki oikeusistuimet vesittivät jollakin syillä ja hankituilla todistajilla oikeustulokset. Virtasen kertoman mukaan todistajista ainakin pihtien poistamisessa olleet, nukutuslääkäri ja eräs kirurgisen osaston hoitaja olivat todistaneet poistettujen pihtien olleen syöpyneet. Mutta heidän todistustaan ei huomioitu oikeudessa.

Tästä herää kysymys;millaiset voimat olivat peittely-yrityksen takana? Entä ketkä vaikuttivat niihin valan tehneisiin todistajiin, jotka vaikuuttivat pihtien olleen syöpymättömät? Keitä johdettiin harhaan ja mitä varten?

Koska olen vakuuttunut, että jotakin hämärää tässä jutussa on, niin pyytäisin Teitä arvoisa Oikeuskansleri tutkituttamaan vielä oikeusistuimien puoluettomuuden todistajalausuntoineen ja avauttamaan uudelleen tapauksen leikkausuhrin kuulemisella. Ja sitä kautta selvittämään niiden vielä elossa olevien, sekä tapaukseen liittyvien henkilöiden uudella tutkimisella.

Tapauksesta on varmaankin iso pino asiakirjoja, joihin on haudattu lopullinen totuus, mutta ne eivät anna hyvää kuvaa oikeuslaitoksestamme.
Tämän johdosta kirjoitin Teille eläkkeellä olevana entisenä suuren yhtiön työnjohtajana ja kunnanvaltuutettuna ja empaattisena sosiaalilautakunnan puheenjohtajana.


Kunnioittavasti   26.06.2009".



Edellä olevan kirjelmän kirjoittaja ja kertoo Keskisuomalaisessa olevasta jutusta. Juttu oli ollut 14.12.1979 Keskisuomalaisessa, sekä Koillis-Hämeessä. Lisäksi Hakolan antama juttu Hymylle tammi-helmikuussa 1980. Jutun on lukenut Hymyssä serkkuni helmikuun-maaliskuun vaihteessa Jyväskylän keskussairaalassa 1980.Kyse on helmikuun tai maaliskuun Hymylehti 1980.

Valitettavasti nyt arkistoissa olevissa lehdissä juttua ei enää ole löytynyt.Lukijani tehköön omat laskunsa, että kuinkka suuret rahat tuolloin ovat olleet käsillä, kun törkeätä rikosta ovat joukolla ryhtyneet peittelemään.?
Kirjelmän lähettäjästä en itse ole täysin varma, kun olin yhteydessä kymmeniin eri vaikuttajiin aikoinaan, jotka olivat hyvinkin perillä pihti-jutusta, että mitä vääryyksiä olivat joukolla tehneet rikosten salaamiseksi. Näin julkisesti kiitän kirjeen kirjoittajaa, että vaivautunut puuttumaan tietämänsä erittäin törkeän väärennös- ja virkarikosjuttuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti