torstai 13. marraskuuta 2014

LEHTIJUTTU 2010

"PIHTI" Virtanen kanteli rikoskomisariosta
Jämsäläinen Reino "Pihti" Virtanen on tehnyt valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle kantelun hänen juttunsa tutkimuksiin osallistuneen rikoskomisario Ismo Yijälän toimista.

Yijälä ei suostunut Virtasen vaatimuksiin tutkia sekä hänen juttunsa esitutkinnoissa että niiden tuomioistuinkäsittelyissä annettuja mahdollisia perättömiä lausumia. Virtasella on myös muita huomautuksia Yijälän toimista.

Valtakunnansyyttäjä Nissinen ei ole toistaiseksi antanut minkäänlaista vastausta Virtasen 21.7.tekemään kanteluun.

Virtanen sanoo, että hän harkitsee asian viemistä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, ellei valtakunnansyyttäjä ryhdy asiassa mihinkään toimiin.

Asiaansa sinnikkäästi jo kolme vuosikymmentä ajanut Virtanen on kirjoittanut hoitovirheen korvaamista koskeneesta taisteluhistoriasta kirjan, jonka julkaisi Minimalisti-kustannusyhtiö viime kesäkuussa. Kirjan nimi on ISÄN PUUMERKKI.

Pitkän kamppailun lähtölaukauksena oli suonipuristimen jääminen vuonna 1979 Virtaselle suoritetun palleatyräleikkauksen yhteydessä hänen vatsaonteloonsa. Puristin ehti olla noin 7 kuukautta Virtasen vatsassa ennen sen poistoleikkausta.

Tapahtuman seurauksena Virtanen sairastui monihermotulehdukseen, joka vei häneltä työkyvyn pysyvästi.

Lääkärit peittelivät monihermotulehduksen syytä antamalla Virtasen mukaan vääriä todistajalausuntoja ja esittämällä esitutkinnassa sekä oikeuskäsittelyissä mm. väärennettyjä röntgenkuvia.

Tärkeimpänä todisteena esitettiin tutkimuksissa ja oikeusistuimissa puristin, joka poistoleikkaukseen osallistuneen nukutuslääkärin mukaan ei ole Virtasen vatsaontelosta poistettu puristin, joka oli todistajana esiintyneen nukutuslääkärin mukaan pahasti syöpynyt ja eri mallinen.

Leikkauskertomukseen on puristimen nimi muutettu alunperin merkitystä crile-merkkisestä pean-merkkiseksi puristimeksi.

Poliisin tutkijat ja oikeusistuimet eivät kuitenkaan ottaneet huomioon nukutuslääkärin ja Virtasen puolelta lausuntoja antaneiden kokeneiden ja tunnustettujen asiantuntijoiden lausuntoja huomioon, vaan kallistuivat asiaan osallistuneiden lääkäreiden ja näiden alaisina toimineiden sairaalan  työntekijöiden lausuntojen kannalle.

Virtanen on kirjassaan dokumentoinut tiiviissä ja kiinnostavassa muodossa kolmikymmenvuotisen taisteluhistorian tutkimuksineen ja oikeudenkäyntteineen.

Kirja avaa lohduttoman näkymän suomalaisen "oikeusvaltion" kylmään arkipäivään."


Toimittaja oli jutun kirjoittanut ilmeisesti ILTALEHTEEN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti