torstai 20. marraskuuta 2014

EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIEHEN KANSLIA 11.8.2011.

"Reino Virtanen
Jämsä


Viite:Kirjeenne 3.8.2011

VASTAUS

Pyysitte kirjeessänne eduskunnan oikeusasiamiestä tutkimaan apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen ja osastopäällikkö Petri Martikaisen menettelyä. Viittasitte heidän allekirjoittamaansa 5.9.2009 päivättyyn vastaukseen kanteluunne dnro OKV/1019/1/2009 ja tiedustelitte, ovatko he menetelleet puolueellisesti asian käsittelyssä. Olitte arvostellut Jämsän kihlakunnan poliisilaitoksen rikoskomisarion tekemää päätöstä olla aloittamatta esitutkintaa epäiltyjä perättömiä lausumia tuomioistuimessa koskeneessa asiassa. Apulaisoikeuskansleri katsoi, että hänellä ei ollut kantelunne perusteella aihetta epäillä rikoskomisarion ylittäneen harkintavaltaansa tai käyttäneen sitä väärin.

Asianne esiteltiin oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle. Hänen pyynnöstään ilmoitan Teille seuraavan.

Valtioneuvoston oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies tutkivat ja ratkaisevat käsiteltävänään olevat asiat samoin toimivaltuuksin. Kummankin laillisuusvalvojan tehtävänä on valvoa, että viranomaiset, virkamiehet ja kaikki muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

Eduskunnan oikeusasiamies ja valtioneuvoston oikeuskansleri eivät tutki toistensa toimintaa (ks. esimerkiksi perustuslain esitöistä HE 1/1998 vp s.166). Tästä syystä oikeusasiamies ei ottanut tutkittavakseen apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen tai osastopäällikkö Petri Martikaisen menettelyä.

Kirjeenne liitteet palautetaan ohessa.

Oikeusasiamiehensihteeri         Pasi Pölönen".



Palautan lukijoilleni pihdin poistoleikkauksessa 12.12.1979  olevat silminnäkijät nukutuslääkäri Juhani Väyrynen todisti, että pihti oli vatsaontelossa ja pihdin kärki sijatsi rintalastan alaosassa ja siihen oli kasvanut ns. kalkkeutuma. Hakola oli ne ns. köntissä irrottanut ne vatsaontelosta.

Yhtäpitävästi kertoi leikkaushuoneenosastonhoitaja Pirjo-Riitta Raevaara. Todistajien kertomukset Jämsän käräjäoikeuden suullisesta käsittelystä on nauhoilta purettuna paperille.

Silminnäkijöiden kertoman mukaan pihdit sijaitsivat rintalastan selkärangan puolella. Väärennetyssä röntgenkuvassa pihti törröttää välittömästi ihonalla miekkalisäkkeen etupuolella.

Vastapuolen todistaja lääkäri Martti Laukkanen kertoi: "pihti voinut kulkeutua ja sitten pysähtynyt röntgenkuvan osoittamaan kohtaan.

Näin selviä todistajan kertomuksia eivät ole viranomaiset halunneet ymmärtää, mikä on totta, mikä valhetta.
 Poliisien ja virkamiesten sekä tuomioistuinten menettelyistä saa sen vaikutelman, että ovat tietoisina lähteneet erittäin törkeän väärennös- ja virkarikosjutun suojeluun. Näin ollen ovat syyllistyneet tahalliseen virkavalansa väärin käytökseen ja valansa rikkomisiin virkamiehinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti