perjantai 7. marraskuuta 2014

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN KIRJE 29.10.2008.

"Reino Virtanen
Jämsä


Viite       Kirjeenne 15.3.2008



Olette lähettänyt sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle kirjeen,. jossa kerrotte hoidossanne tapahtuneiden virheiden selvittelystä vuodesta 1979 lähtien. Ministeri Hyssälä on siirtänyt asian sosiaali- ja terveyspalveluosastolle käsiteltäväksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö johtaa ja ohjaa valtioneuvoston osana sosiaaliturvan ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittämistä ja toimintapolitiikkaa. Ministeriö määrittelee kehittämisen suuntaviivat, valmistelee lainsäädännön ja keskeiset uudistukset ja ohjaa niiden toteuttamista sekä huolehtii yhteyksistä poliittiseen päätöksentekoon. Läänin alueella terveydenhuollon valvonta kuuluu lääninhallitukselle.

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden yleinen ohjaus kuuluu sosiaali- ja terveysministeriölle. Terveydenhuollon ammattihenkilöitä valvovat Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen lisäksi lääninhallitukset omilla alueillaan. Lääninhallitukset valvovat terveydenhuollon toimintayksiköiden toimintaa ja tietyissä erikseen säädetyissä tapauksissa myös Terveydenhuollon oikeusturvakeskus suorittaa tätä valvontaa.

Hoitoon tai kohteluun tyytymätön potilas voi kannella saamastaan hoidosta tai hoitoon liittyvästä kohtelusta lääninhallitukselle. Lisäksi potilaalla on mahdollisuus kannella asiasta suoraan yleisille lainvalvojille, oikeuskanslerille tai eduskunnan poikeusasiamiehelle. Pääsääntönä on, että valvontaviranomaiset eivät tutki kanteluja, jotka koskevat yli viisi vuotta vanhaa asiaa, ellei asian tutkimiselle ole erityistä syytä.

Kirjeessänne kerrotte, että asiaanne on käsitelty myös raastuvanoikeudessa ja hovioikeudessa. Sosiaali- ja terveysministeriö ei voi puuttua muiden viranoaisten, kuten poliisin tai oikeusistuinten, tekemiin ratkaisuihin.


Apulaiosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen

Hallitussihteeri  Anne Koskela".


Kysynkin, mitä virkaa on eri ministeriötten olemassa ollolla Suomessa?  Mitään eivät saa aikaan kuin pallotella toinen toiselleen ikään kuin pelaisivat jalkapalloa työnsä edestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti